Linkedin Fotografi cv Fotografering Portrattbild
22849
page-template-default,page,page-id-22849,stockholm-core-2.3,select-theme-ver-8.9,ajax_fade,page_not_loaded,side_area_uncovered,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-22789
Title Image

Linkedin Fotografi cv Fotografering Portrattbild

Porträttfoto för LinkedIn och CV-bild.

Det sociala nätverket LinkedIn, numera ägt av Microsoft, är otvivelaktigen världens största nätverk med professionella yrkesmänniskor. I såväl Sverige som runt om i världen har deras tjänster blivit ett givet sätt att knyta kontakter, klättra i karriärstegen och komma i kontakt med nya jobbmöjligheter. Men som en mötesplats där arbetsgivare och jobbsökande möts är det ofta väldigt viktigt att skapa ett bra första intryck. För de som söker jobb är ett bra porträttfoto en given del i processen. Enligt Ian Johnson, erfaren LinkedIn-porträttfotograf på Ian Johnson Foto så ”… är det numera nästan ett måste med att bra foto. I vårt moderna bildsamhälle så är det ofta bara fotot som en potentiell arbetsgivare tittar på”. Låt oss därför titta närmare på tre tips som får din porträttbild att sticka ut i mängden.

SEE – Portfolio

professionella porträttbilder

1. Våga vara kreativ

I många fall så kommer den person som letar efter rätt person att klicka sig igenom ett stort antal foton. Ofta så kan man med lite extra kreativitet säkerställa att ens egen bild blir något som personer faktiskt stannar upp vid och spenderar lite extra tid på. Men vad innebär egentligen kreativitet i detta sammanhang? Mycket handlar om att inte känna sig bunden att traditionell porträttfotografering. Släp loss och ta foton i en representativ miljö eller med en utstyrsel som motsvarar ditt sanna jag. Ofta har man mer att vinna än man har att förlora.

2. Välj rätt kläder

Numera handlar mycket om att skapa rätt första intryck. Rätt klädsel är en given del av detta. Men det är viktigt att komma ihåg att det inte finns ett givet svar på vad som är att anses vara rätt klädsel. Mycket handlar om vilket jobb man är ute efter. Ta därför chansen att välja kläder utifrån vad du vill förmedla. Handlar det om ett administrativt jobb vill du förmodligen framstå som formellt neutral, medans ett personorienterat jobb skapar möjligheten att framstå som mer öppen och tillgänglig. Känn själv efter vad som passar, då du ofta vet bäst vad du vill förmedla.

3. Utom- eller inomhus?

Ett vanligt knep när det kommer till porträttfoto är att experimentera med miljöer. Även om det är absolut mest vanligt att låta sig fotografera inomhus så kan utomhusmiljöer verkligen förbättra själva intrycket. Låt miljön förstärka det intryck som du vill förmedla. Oavsett om du låter dig fotograferas i stads- eller naturmiljö har du stora möjligheter att förstärka känslan som ditt porträtt förmedlar. Här är det viktigt att inte låga sig begränsas av konventioner, utan helt enkelt satsa på det som känns rätt.

Finns det något som är rätt eller fel?

Allra viktigast är såklart att porträttfotot blir professionellt utfört. Därför är det alltid en bra idé att anlita en erfaren och kompetent fotograf. Utöver det så är det ofta bara fantasin som sätter gränser för vad man kan göra. I samband med en tillförlitlig fotograf får du stora möjligheter att experimentera och testa dig fram för att få ett så bra resultat som möjligt.

Linkedin Portrattbild Fotografi CV Fotografering 

fotograf profilbild cv fotografering

CONTACT US

CLICK HERE TO EMAIL AN ENQUIRY     CONTACT/EMAIL FORM

 

RING   0708990121