1 Mat
21669
page-template-default,page,page-id-21669,stockholm-core-2.3,select-theme-ver-8.9,ajax_fade,page_not_loaded,side_area_uncovered,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-22789
Title Image

Mat Fotograf

Ian är en av Stockholm ‘s mest etablerade fotografer. Att han älskar matfotografi och i hans skapande av bilder, alltid vackra, lockande och smakfulla.

Professionell matfotografering Stockholm

Matfotografering har som syfte att visa upp mat på ett attraktivt sätt för användning i menyer, kokböcker och reklam. Det är vanligt att flera olika professioner samverkar vid skapandet och framställandet av maten som ska fotograferas, däribland reklamformgivare, matfotograf, matstylist samt rekvisitastylist. Maten som fotograferas syftar till att skapa trender, vilket förutsätter konsumenter och det är dessa bilderna riktar sig till.

För dig som arbetar eller är involverad i någon av matbranscherna som finns är matfotografering en del av grundkonstitutionen för att locka till sig kunder. Detta gäller både för restauranger, caféer och andra matvarubutiker. Idag är det ingen ovanlighet att caféer och dylikt inte anlitar en professionell fotograf, i och med att deras bakverk finns tillgängliga en väldigt kort tidsram och pånyttskapas hela tiden. Däremot gör sig heller inte bakverk särskilt bra tagna med en vanlig mobil- eller digitalkamera i dåligt ljus – vilket vissa använder sig av. Det är högt rekommenderat att låta en professionell matfotograf sköta jobbet.

I Stockholm är utbudet av caféer och restauranger stort och många vill nischa in sig på något unikt sätt för att ”stå ut från mängden” och bli uppmärksammade. För att göra det enklare för sig är det med fördel man kan låta en professionell göra detta jobbet åt en; arbetsbelastningen för en själv minskar och jobbet blir förmodligen bättre gjort. En professionell matfotograf har förmågan att tala till den tänkta kundkretsen på ett passande sätt och har koll på vad folk brukar falla för och inte, hur trender skapas och liknande.

Huruvida man vill anlita en professionell fotograf eller inte är så klart upp till en själv, eller upp till den ansvariga. Vissa använder sig av helt andra metoder för att marknadsföra sig själva och allting som funkar kan betraktas som ’bra’ i och med att det lever upp till sitt tänkta syfte. Om man därtill även har en kundkrets som återkommer och nya kunder dyker upp frekvent så kanske det inte är lika akut med matbilder – det beror som sagt helt på vad man är ute efter och vari behovet och längtan finns: är det bra som det är nu eller kan någonting förbättras?

Letar ni efter en matfotograf?  

Matleveransfotografering för UberEats, Wolt, Foodora?

Eller kanske någon som kan hjälpa er med sociala medier?

Tveka inte att höra av dig!

mat fotograf
We also work with
Porträttfotografering personalfotoportratt
produkt vitbakgrundprodukt
interiörs arkitekturarkitekt